Referat: Brunflo FK - Stuguns BK

Brunflo IP

Vi åkte till Brunflo med 17 man och hade ett fokus att vinna denna match.

Vi hade tre ordinarie mittfältare borta av olika anledningar, men en bred trupp så det skulle ordna sig ändå. Vilket det gjorde.

Matchen präglades av en isande kallblås. Brunflos naturgräsplan var väldigt fin och välhållen trots regnande sista tiden

Tränaren Ante Jacobsson gick igenom direktiven inför dagens match.

1a halvlek var inte bra från vår sida och vi slog bort många bollar i medvinden. Många felbeslut togs i stridens hetta.

Brunflo hade periodvis ett bra spelupplägg och kunde skapa några farligheter, men udden framåt saknades.

I slutet av halvleken fick Stugun mera struktur i passningsspelet och kunde göra två snabba mål. 0-1 genom Simon Jonsson efter fint avvägt inspel från Filip Östlin Dahlgren. 0-2 kom också från Simon Jonsson som utnyttjade schabbel, bolltapp från en Brunfloförsvarare.

Vi hade flyt som ledde med 2-0 i det läget för spelmässigt var vi inte godkända. Men det var svårspelat i stormen och grabbarna var nog tagna av stundens allvar.

Brunflo kunde reducera till 1-2 gm Abbe Suliman i en kontring i den 42a minuten efter schabbel och bolltapp på mitten. Skitmål i min värld.

Halvtid 1-2 till Stugun, kändes inte tryggt och säkert. Vi pratade i halvtid om att försöka förbättra vårt spel som vi vet att vi kan.

2a halvlek så skapade Brunflo flera målchanser första kvarten och det var osäkert hur detta skulle gå. Brunflo rullade boll bra och byggde upp fina anfall.
Men som sagt, pricken över i saknades.

Anders Roos räddade ett friläge vid ställning 1-3, en otroligt viktig räddning.

Men Stuguförsvaret redde ut denna brunfloforcering och vi kunde börja hota offensivt.

1-3 till Stugun kom i den 64e minuten, genom en fin nick av Filip Östlin, Dahlgren, som gjorde en kanonmatch, fint framspelad av Svante Sundin. Underbart härligt.

Matchen böljade sen fram och tillbaka och vi bara väntade på slutsignalen. Sen frös vi nåt kopiöst, men de var lika för alla.

Inhopparen Tjatte, tekniske Mattias Lindstein kunde göra 4-1 efter en fin soloprestation och avslut i den 83e minuten.

NU VAR DET KLART!!!!

Samtidigt så ledde MO med 2-0 mot Tandsbyn vilket innebar att vi passerar Tandsbyn i tabellen och slipper kvala oss kvar i div 4. En härlig känsla och glädjen var stor bland spelare och ledare efter matchen. Och även styrelsefolk kom från Stuguns BK och som trotsade isvinden.

Vad vore Stuguns BK utan dessa hårt arbetande människor.

Detta var en härlig upplevelse och rolig dag , och vi ser ljust på framtiden, inkluderar även ungdomsverksamheten, som bara växer nu också.

Efter matchen: Årets högsta hurrarop och vrål i omklädningsrummet kan jag lova.

Vill tacka alla spelare, ledare och styrelsen för denna säsong som vi har avverkat med beröm godkänt.

Vi var uträknade av flera lag innan säsongen började, men tror vi överraskat många genom att plocka 27 poäng och bli 8a i serien och fortfarande ha div 4 status.

Som vanligt så utmärkte sig våra mittbackar Nils Jonsson och Robert Backström med utmärkt stabilt spel. Dom är verkligen nyttiga.

Vill berömma Filip Östlin Dahlgren 1 mål och 1 assist och bra i övrigt. Sen vår notoriskt målskytt Simon Jonsson, där har vi fått fram en giftig avslutare. 10 mål i år, även fast han kom in i laget senare på försäsongen. Beröm ändå till alla därute på planen, alla gjorde vad dom kunde och lite till.